Hoppa bungyjump – Upplevelse för alla åldrar

Varför hoppa Bungy Jump Är Roligt För Alla Åldrar

En som inte har koll skulle visualisera en person i åldern mellan 17 och 30, stark och vältränad, som den som ofta besöker bungyjumpingplatser och engagerar sig i den här typen av äventyrssport. Tvärtemot de flesta föreställningar, så är bungy jumping tillgängligt för alla åldrar. Det viktigaste kriteriet att delta i denna extremsport, är att de uppfyller kraven för fysisk hälsa. Enkel logik skulle säga att barn inte är vanliga bungyhoppare men sedan så finns det vissa isolerade och speciella fall. Detsamma gäller för äldre människor. Ingen är för gammal, bara förmodligen inte fysiskt lämpad. Detta uttalande kommer till sanningen eftersom den äldsta bungyhoppande som någonsin registrerats var en 96 år gammal man vid namn Mohr Keet.

Små barn är inte helt begränsade eftersom det finns andra former av bungy jumping tillgängliga för dem. Under åren sedan dess upptäckt, har det utvecklats till olika typer av aktiviteter som främst härstammar från dess huvudsakliga koncept.  Bungy trampolin är en av de inspirerade varianterna som är lättillgängliga för barn från ålder 5.

Det krävs verkligen inte mycket för att njuta av denna sport. Oavsett ålder du har, oavsett yrke, social status, det första du måste överväga innan du planerar att göra ett hopp är din nuvarande hälsa. Nästa sak du bör tänka på är kostnaden. Priserna börjar vid 500 kr men kan bli så höga som 2000 kr beroende på platsen och äventyrspaketet.

Vad som också gör denna sport bra och enkel för vem som helst att ta del av är den lilla mängden träning som är involverad, till skillnad från andra sporter så är det inte mycket skicklighet som är nödvändig. Du står bara på plattformen och hoppar med ett rep fastspänt på dina fotleder.

Hoppa bungyjump är underhållande för alla åldrar, något som är svårt att hitta på andra håll. Med den bekymmersamma klättringen, till det nervösa ståndet vid kanten, det är nästan alltför skrämmande bedrift att inte vilja utföra det överhuvudtaget! För åskådare verkar det trotsa all logik samt förnuft av att vara i säkerhet. Slunga dig själv i ett öppet fritt fall från 120 meter ut från en avsats verkar ganska galet och ingenting som normala personer skulle ens överväga att göra.

Men det är inte bara det! Det är spänningen att göra något som du vet är säkert och extremt på samma gång! Den spännande känslan som bungy hoppande ger är långt bortom alla åldrar. Ung eller gammal, du kommer med säkerhet tycka om denna typ av adrenalinrush och kommer förmodligen komma tillbaka för ännu mer!