Bungee – Hur man väljer det bästa bungy hoppet

Bungee – 7 Sätt att välja det Bästa paketet på nätet

Bungyjumping är att hoppa från en hög byggnad medan du är kopplad till en stor resårsnodd. Fritt fall, repet tänjs, repet drar tillbaka och fortsätter att svänga upp och ner tills all energi skingras. Man skulle kunna tro, ”Varför skulle någon ens vill göra detta?” För extrema sportentusiaster, skulle det vara en ny strävan efter en mer intensiv rush. För andra skulle det vara spänningen att göra något som är livsfarligt, något som ingen frisk person skulle normalt ta del av. Den perfekta beskrivningen är någon som söker en oförglömlig upplevelse.

Om du har tagit det första steget, och beslutat att hoppa bungee, så finns här några hjälpfulla tips om hur man väljer det äventyrs paket som bäst skulle passa dina adrenalinrush krav.

  1. Allt handlar om platsen. Precis som med alla äventyr så är platsen den primära faktorn för maximal njutning. Du kan hoppa från objekt som står stilla eller rör på sig. Vanliga platser inkluderar bryggor, klippor eller kranar. Tillsätt lite krydda och pumpa upp spänningen, och hoppa från ett rörligt objekt som till exempel en luftballong eller helikopter. En del av denna spännande aktivitet är också dem fantastiska sevärdheterna som din valda plats medför. Gör det till en uppgift att välja etablerade platser med en bra meritlista.

  1. Hopphöjd. Välj ett bungee hoppningspaket som erbjuder olika höjder att hoppa ifrån. Detta är mycket användbart ifall du ångrar dig och vill välja ett hopp på lägre höjd eller kanske vill öka spänningen med att välja ett hopp på högre höjd.
  1. Välj seriösa företag. Det är nog bäst att göra en del efterforskning kring bungyhoppnings platsen, och det bästa sättet att göra detta är på internet. Sparar dig tid och bensin. Det är inte rekommenderat att åka direkt till platsen. Vissa bungyjumpingområden är inte öppna för kommersiell drift. De kan antingen vara övningsfält som vanligen används för sökning och räddningstjänst. Ett musklick är det enda som står mellan ett lyckat äventyr och en tråkig roadtrip.
  1. Vet vad du ger dig in på. Sedan införandet av bungyjumping så har improvisationer gjorts på den extrema sporten. Om du utför denna sport för första gången, se till att du får specifikationerna för aktiviteten. Saker att vara medveten om är höjden på hoppet, vilket typ av hopp och fastspänningspunkt (fastspänd från fotled, helkroppssele, hisshopp) varav alla dessa har olika fästpunkter för bungyrepet på deltagaren.
  1. Bungyauktorisatörer. På grund av den höga populariteten så finns bungyjumping nästan överallt. Det betyder inte att alla är licensierade operatörer. Kontrollera att den plats du väljer har licensierade och utbildade proffs som skall hjälpa dig med ditt äventyr.
  1. Mest pålitliga meritlistor. Du har nu valt den perfekta platsen samt så har du gjort all efterforskning. Det finns en till sak som du kommer att behöva kontrollera. Turistbyråer vid din valda plats kan faktiskt ge dig information om den plats du har valt. Dödsoffer och olyckor måste också uppmärksammas då detta anger säkerhet och professionalism av webbplatsen.
  1. Sök råd. Nya eller erfarna hoppare, att hålla sig uppdaterad med information om bungee jump är mest fördelaktig. Fråga proffsen, kontakta platser personligen och gå med i bungyjumpinggrupper på nätet.