Bungyjump – En oförglömlig upplevelse

bungyjumping i sverige

Ett bungyjump är den ultimata adrenalinkicken. Med ett fall från ca 50 meters höjd, utan något som helst handfäste, kommer ditt liv att förgyllas på ett makalöst sätt.

Bungy jump är en anordning som oftast utförs via en lyftkran , bro eller klippa. Själva utrustningen består av ett starkt rep/band av gummi, som man fäster vid fötterna. Sen är det bara att hoppa ut!

Att hoppa bungyjump är mycket populärt på alla slags event och tillställningar. Ett speciellt populärt sätt att bungyjumpdebutera är genom en svensexa eller möhippa. Andra populära tillställningar brukar vara företagsfesten och klassresor.

 

7 anledningar varför bungyjump ÄR den bästa äventyrssporten

Spänningen hos äventyrliga utomhussporter. I de flesta trotsar du döden, och de framkallar en bild av risk som folk upprörs av. Trots oron har extrema äventyrssporter ökat mycket i popularitet över hela världen. Fler och fler människor finner dem själva i färd med dessa aktiviteter på grund av ett synnerligen mänskligt drag – nyfikenhet. Att upptäcka varför andra klarar det och du inte gör det. Gå in närmare på rädslorna du kan ha som hindrar dig från att upptäcka hur det är att delta i sådana aktiviteter. Vad som är bra med äventyrssporter är att det alltid finns någonstans att börja, och denna startpunkt är bungyjumping. De följande 7 anledningarna gör att hoppa bungyjump är den bästa äventyrssporten för spirande adrenalinnarkomaner och totala entusiaster.

1. Det är en lysande nybörjarsport för folk som dyrkar det extrema. Väldigt lite träning och kunskap är nödvändigt. Nybörjare till sporten behöver inte köpa egen utrustning, dessutom är passande platser spridda över hela jorden vilket gör dem så lätta att hitta.

2. Det är säkrare än vad det ser ut att vara. Att hoppa från en plattform 30 meter upp i luften med endast en elastisk lina fäst vid anklarna är inte precis en dagsrutin, och skulle säkerligen se mycket farligt ut. När du väl lär känna sporten, kommer du få en inblick i hur intensivt bungyjumpingutrustningen underhålls. Träningen som utbildarna utför och den omfattande ackrediteringen som måste erhållas innan de ens kan tala om bungy. Ett bungyhopp ses främst som ett vårdslöst befriande av ens själ från djupt sittande rädsla, kronisk stress eller bara en galen mans definition av begreppet kul. Det usla och skitiga tillvägagångssättet för hopparens säkerhet är ofta dolda bakom folks oscillerande, hopparens skrikande och glädje, ena hoppet efter det andra. Om säkerheten för denna aktivitet är frågan som kommer till uppmärksamhet, så tänk bara på att bungyhoppning har kommit en lång, lång väg och genom dess resa så har säkerheten alltid prioriterats.

3. En bungy, så många olika sätt.  Bungyjumping har varit på marknaden under en sådan lång tid så att improvisationer på hoppet har skapats för att ge mer avslappning och mer spänning. Genom tidsintervaller från den traditionella vristbungyhoppet till bungy trampolinen och bungyraketen där deltagaren slungas upp från marken, och tvillingtornen.

4. Ett bungyhopp för alla tillfällen. Det här är en stor äventyrssport eftersom du kan uppmana dina vänner att dela upplevelsen med dig. Desperat att ha din bästa vän med dig? Då kan du ge dem ett äventyr liknande ditt som en gåva! Något som de inte kan motstå och kommer att tacka dig för, hur länge som helst.

5. Fristående eller kombinerat med andra extremsporter, bungyjumping garanterar att ge dig en extremt uppeldad atmosfär som gör dig påverkad i veckor!

6. Vyn till spänningen. Bungyhoppning involverar höga höjder vilket medför två saker, rädsla och en spektakulär utsikt över omgivningen vid området. Det ena kompletterar det andra eftersom vissa människor använder den spektakulära utsikten som ett sätt för att lugna rädslan för fallet.

7. En upprepad föreställning. Till skillnad från de flesta extremsporter på marknaden så tillåter bungyjump dig att göra ett hopp efter det andra. Vissa uthyrare har även möjlighet till att hajpa upp din upplevelse genom att uppgradera ett enkelt hopp till ett ännu mer komplext och extremt hopp.