Bungy jumping – Ta kontroll över dina rädslor

Hur Man Överkommer sina Bungyjumprädslor

Kan du hoppa bungyjump? Klart att du kan. Så vad hindrar dig från att få ditt livs största spänning?  Det sexbokstaviga ordet som paralyserar även de största männen. Rädsla!

Rädsla kan komma i många förklädnader. När det kommer till ett bungyhopp, du går upp på plattformens kant och stirrar ner, rädslan känns så liten och sårbar jämfört med det 150 meter långa fallet du snart skall sätta dig i. Någon sa en gång att bungy jumping är 90% mentalt och resterande 10% är hoppet.  Verkar rimligt när du börjar psyka ut dig själv, när du funderar på om du ska hoppa eller inte.Fler hjärnceller börjar tänka när du föreställer dig spänningen och så plötsligt blir du förstenad av en serie av ”vad som skulle kunna hända”.

Stegen i att övervinna dina största rädslor är här nu. Vi garanterar inte att all ångest kommer att försvinna, snarare hoppas att dessa steg kommer närmare som nedräkningen.

För att övervinna rädsla så behöver du fakta.  Konkreta bitar av data som kommer att besvara varje enskild fråga och lite tvivel som du har.”Hur många människor har fallit på marken efter att Bungyinstruktören missbedömde vikten och längden av repet?”eller”Tänk om repet blir trassligt runt min kropp?” eller ”vad händer om en fågel träffar rätt mellan ögonen när jag faller fritt?” Saker som det. Du kommer att upptäcka att möjligheterna för en olycka är mycket minimal.  Kanske, en på tusen?

Det andra steget är att faktiskt överlista din rädsla. Och sedan forska i hur man minimerar riskerna förknippade med bungyjumping. Skaffa lite fakta, gör lite forskning och använd ditt huvud. Finns det något sätt som du kan få lite stöd från andra eller i första hand information om bungy jumping kanske?

Tredje steget är att få upp dig på Bungyplattformen och möta dina rädslor rakt i ögonen. Ta reda på vart allt det kommer ifrån. Rädsla kan vara mycket ansträngande. Vad som är värre är när du fruktar själv. Detta är när din fantasi går lös och du försöker föreställa dig de värsta möjliga sakerna som kan hända när du bungy hoppar. Kombinera den rädslan med verkligheten av det höga fria fallet. Det finns ingen prövad metod som kan eliminera rädsla. Det är lika enkelt som, ”bara gör det!”

Nu har du gjort det och är på plattformen och du är fastspänd och redo att hoppa. Mitt råd, bara gör det !Gör det,,  och inte tveka på nedräkningen eftersom ju mer du dröjer på plattformen, ju mer matar du din rädsla.

Tre… två… ett… hoppa! Sedan skrik lungorna ur dig samtidigt som du faller fritt ner i en snabbare hastighet än du förväntat dig. Skrikande är ett ständigt inslag i bungy jumping. Skrik kan vara inspärrad ångest, eller bara ren spänning under upplevelsen. När du studsar och studsar igen, kommer du att märka att dina skrik faktiskt är verbala upprymdhetsföreställningar.

Så det är i grunden enkelt. Du stärker din vilja, samlar allt ditt mod, och klättrar upp på denna plattform, och tre… två… ett!  Bungy !