Bungee jump – Allt du behöver veta

9 saker att förvänta sig vid bungee jump

Slutligen beslutat att ta det stora språnget och tänja gränserna för din rädsla genom ett beslut att testa bungee jump? Ett spektakulärt val! Bungee jump ger spänningen som uppfyller alla krav för varje adrenalinrush du behöver. Innan du tar steget (snarare hoppet) så finns det några saker du ska förvänta dig.

1. Bungee jumping kräver inte så mycket träning eller undervisning samt så är det en av de enklaste extrema sporterna. Med så lite träning som bara en förklaring av processen så är du redo för att sedan vägas och få längden på bungyrepet justerad efter din vikt.. Ett utbildat proffs kommer sedan att spänna fast och säkra dig med vadderade ankelremmar. När du väl står på kranen så behöver du bara lyssna till nedräkningen och sedan hoppa ut.

2. Flertalet alternativ för var bungyrepet ska fästas finns. Vrist- och kroppsselar är de mest kända och sägs vara de säkraste.

3. Denna aktivitet är inte säker för alla. Människor som har hjärtproblem eller högt blodtryck avråds från att hoppa. Likaså bör personer med nack-, knä- och ryggskador och särskilt de som lider av epilepsi avstå från att testa denna sport.

4. Det finns två typer av bungyrep som används kommersiellt. En av dessa är ett fabrikstillverkat flätat rep som består av många latexsträngar inneslutna i ett motståndskraftigt överdrag. Detta rep ger en hårdare och vassare studs. Ett annat är det oflätade repet där latexsnörena är synliga vilket ger en längre och mjukare studs.

5. Ömhet. Lite ömhet på fotleder och ben kan förväntas på grund av det inledande rycket när bungyrepet har sträckts efter hoppet. Att följa de rätta procedurerna innan, under och efter hoppet hjälper till att minska eller rent utav eliminera detta.

6. Kostnad. Bungeejumping priser kan variera mellan 500 och 1000 kr beroende på platsen och paketet.

7. När du bokar in ett bungyjump så är det inte säkert att du hoppar på tiden du bokade. Detta kan bero på vind- och väderfaktorer. Det kan även bero på att det tar en evighet för personerna före dig att hoppa.

8. Ett beroendeframkallande rus. Bungyjumping kan verka skrämmande vid första anblicken. Att hoppa från otroliga höjder med endast ett rep som hinder för att du inte ska falla hjälplöst ner mot marken är inte en enkel sak att göra. Bungyjumping kan vara mycket säkert om det görs i ett väletablerat läge och anläggning. Lika så är spänningen i aktiviteten vilket gör att människor fortsätter komma tillbaka för mer.

9. Skrik. Det förväntas av dig. Bungee jumping kan frigöra så många känslor. Rädsla är mestadels del av förberedelsen och när du faktiskt står på avsatsen för ditt fria fall. När du väl hoppar så kommer en uppsjö av känslor att passera genom dig samtidigt som du snabbt faller hundratals meter. Alla dessa känslor summeras upp medan dessa skrik av rädsla förvandlas till ett skrik av upprymdhet, som säger allt!